Αρχαιολογικοί Χώροι

Κοντά στο ξενοδοχείο υπάρχουν πολλοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως οι ακόλουθοι:

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 

Ιερή και Παγκόσμια Πόλη.Το λίκνον του ελληνισμού.

Ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδος. Απέχει από την περιοχή μας μόλις 50χλμ.Καταπληκτικά έργα τέχνης, μοναδικής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, εκτίθενται στο Μουσείο. Τo κυριότερο από αυτά είναι το άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλη, φτιαγμένο το 340 π.Χ. από τον ξακουστό γλύπτη Φειδία, που βρέθηκε στο ναό της Ήρας. Εδώ αναβίωσαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες στη σύγχρονη εποχή, με πρωτοβουλία των Πιέρ ντε Κουμπερτέν και Δημητρίου Βικέλα.

Η λαμπρή τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ανάβει στην Ολυμπία πρίν από κάθε Ολυμπιάδα.


ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ 

Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγάλειας είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας. Αφιερώθηκε από τους Φιγαλείς στον Απόλλωνα διότι τους βοήθησε να ξεπεράσουν μια επιδημία πανώλης. Ο ναός υψώνεται επιβλητικά στα 1.130 μέτρα, στο κέντρο της Πελοποννήσου, πάνω στα βουνά μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας και βρίσκεται 14 χλμ. νότια της Ανδρίτσαινας και 11 χλμ. βορειοανατολικά των Περιβολίων. Ο ναός ανεγέρθηκε το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.Χ. (420-410 π.Χ;) και αποδίδεται στον Ικτίνο, τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα. Το μνημείο αυτό με την πανανθρώπινη σημασία και συνάμα ένα από τα καλύτερα σωζόμενα της κλασικής αρχαιότητας ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που περιλήφθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1986. Τμήμα της ζωφόρου του ναού αποσπάστηκε το 1814 και εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.


ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ

Τα αρχαία χρόνια η Ήλιδα ήταν η πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας, και η διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών αγώνων. Σήμερα υπάρχει μουσείο που περιλαμβάνει ευρήματα (αγγεία, αγάλματα κλπ) που έφεραν στο φως οι ανασκαφές. Τα ευρήματα χρονολογούνται από την Πρωτοελλαδική έως τη Ρωμαϊκή εποχή.