Εκδρομές & Αποδράσεις

Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας μπορείτε να κάνετε αρκετές εκδρομές.

ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Κατά την διαμονή σας στην περιοχή μας μπορείτε να πραγματοποιήσετε μονοήμερες εκδρομές δίνοντας σας την δυνατότητα να επισκεφθείτε και να θαυμάσετε τοπία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.

1. ΑΚΡΟΠΟΛH 285 ΚΜ

2. ΔΕΛΦΟΙ 195 ΚΜ

3. ΜΥΚΗΝΕΣ 270 ΚΜ

4. ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ 240 ΚΜ

5. ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 210 ΚΜ

6. ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ 165 ΚΜ


Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Μια ημερήσια κοντινή απόδραση, που θα σας μείνει αξέχαστη, είναι το νησί της Ζακύνθου. Η διαδρομή από το λιμάνι της Κυλλήνης είναι 1 ώρα και 15 λεπτά. Μπορείτε να πάτε στο νησί με ή χωρίς το αυτοκίνητό σας. Στην Ζάκυνθο μπορείτε να θαυμάσατε την ιστορική εκκλησία του Αγίου Διονυσίου αλλά και να γνωρίσετε την ίδια την πόλη περιδιαβαίνοντάς την. Μην ξεχάσετε να κάνετε τον γύρο του νησιού με καραβάκι για να συναντήσετε απόκρημνες φανταστικές παραλίες, να κολυμπήσετε σε καταγάλανα νερά, να δείτε από κοντά σπηλιές και το ιστορικό ναυάγιο.

Την επιστροφή σας μπορείτε να συνοδεύσετε με τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα (π.χ.μαντολάτο) που θα σας γλυκάνουν και θα σας μείνουν αξέχαστα.


ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ

Νότια της Αρχαίας Ολυμπίας, στα όρια των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Πελοποννήσου και πολύ κοντά στον εκτεταμένο χώρο της Αρχαίας Φιγαλίας βρίσκεται το φαράγγι της Νέδας.

Στο μαγευτικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας η Νέδα ήταν νύμφη, θεότητα των νερών. Όταν η Ρέα γέννησε το Δία, στο Λύκαιον Όρος, εμπιστεύτηκε την ανατροφή του στη Νέδα και σε άλλες δύο νύμφες, τη Θεισόα και την Αγνώ. Οι νύμφες κράτησαν και ανέθρεψαν το θεϊκό βρέφος, γλιτώνοντάς το από τα δόντια του πατέρα του, που είχε τη συνήθεια να τρώει τα παιδιά του. Η Νέδα έδωσε το όνομά της στο ποτάμι και έθρεψε τους θρύλους και τις παραδόσεις στις γύρω περιοχές.

Σε ενθουσιάζει με την πλούσια βλάστηση τους υπέροχους καταρράκτες του που εμφανίζονται ξαφνικά πίσω από μια στροφή, σχηματίζοντας μικρές λιμνούλες με τουρκουάζ κρυστάλλινα νερά που σε καλούν να βουτήξεις μέσα τους και να καθαρίσεις την ψυχή σου από τα βάρη της και τα άγχη της καθημερινότητας.